“Pamjet që sapo patë i përkasin pikërisht kësaj depozite, e cila furnizon me ujë 60 familje të një pallati në zonën Komuna e Parisit. Gjithçka u zbulua pas iniciativës së administratorit të këtij pallati, për të pastruar depozitat që nuk ishin pastruar prej 15 vjetësh”.

Është depozitë e ujit të pijshëm. E ujit me të cilin gatuajmë, lajmë dhëmbët apo trupin.

Në të u gjet edhe një mi i ngordhur, por administratori refuzoi t’i bënte publike pamjet.

Të tilla si kjo depozitë, që mban 5 mijë litra ujë, janë me mijëra nëpër Tiranë. Janë ato poshtë pallateve, apo sipër tarracave.

Me qindra prej tyre nuk janë pastruar asnjëherë. Ato janë nën administrimin e pallateve dhe pastrohen vetëm me iniciativa personale të banorëve. Asnjë institucion nuk e merr përgjegjësinë për mirëmbajtjen e depozita.

Instituti i Shëndetit Publik ka kryer kontrolle të ujit që del nga depozitat vetëm me kërkesë të banorëve. Konkluzioni i saj është që uji është jashtë standardeve higjenike, me rrezik për përhapjen e infeksioneve dhe sëmundjeve të rënda.

Një situatë skandaloze me të cilën përballen qindra mijëra shqiptarë.

Tv Klan

Të ngjashme

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Leave a comment