100 kuriozitete mahnitëse që duhet ti dini

100 faktet mahnitëse të përzgjedhura nga “Tirana Observer” do iu bëjnë të dukeni më të ditur dhe se miqtë e juaj dhe në këtë mënyrë edhe më interesantë.

A e dinit se:

1- Gjermania është një nga vendet me më shumë kështjella në botë. Janë më shumë se 25 mijë kështjella, nga të cilat disa janë thjesht rrënoja, disa të tjera janë hotele, por shumica janë zaptuar nga të pasurit. Por, pse Gjermania ka kaq shumë kështjella? Sepse gjatë periudhës së Mesjetës vendi ishte i ndarë në shtete konkurruese feudale dhe principata, dhe kjo ka inkurajuar ndërtimin e kështjellave të sigurta dhe të fortifikuara në Gjermani.

Neuschwanstein Castle, Bavaria, Germany

2- 98 pë