fans4

Ne zgjedhim muzikën në bazë të gjendjes emocionale në të cilën ndodhemi. Shpesh gjejmë “kurajë” vetëm te muzika për të na ndryshuar humorin.

Studimi më i fundit lidhet më këngën më trishtuese të historisë së njerëzimit dhe rezulton që vija melodike “Discovery of the Camp” e grupit Band of Brothers, stimulon prodhimin e hormoneve negative duke shkaktuar emocione të forta infektuese.

Studuiesit pyetën njerëz mes moshës 18 dhe 67 vjeç, se si u ndjenë pasi dëgjuan këngën dhe në bazë të përgjigjeve studiuesit i ndanë në tre grupe të veçanta: ata që kanë përjetuar “trishtim zbutës” (kënga bëri që ata të ndjehen në paqe), ata që përjetuan “trishtim nervor” (kënga bëri ata të ndjehen të shqetësuar apo të frikësuar), ose ata që kanë përjetuar “trishtim në lëvizje” (kënga bëri ata të ndjehen të trishtuar).

 

Të ngjashme

Recommend to friends
  • gplus
  • pinterest

Leave a comment